Vitesse vier wedstrijden zonder Matavz

Tim Matavz moet de komende vier wedstrijden van Vitesse vanaf de zijlijn toekijken. De aanvaller is voor vier wedstrijden geschorst.

Matavz deelde op 20 januari in de wedstrijd tegen sc Heerenveen een elleboogstoot uit aan Denzel Dumfries, maar het voorval werd niet waargenomen door de arbitrage. De aanklager betaald voetbal begon direct een onderzoek en kwam met een schikkingsvoorstel van vijf wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk.

Vitesse accepteerde het voorstel niet en ging in beroep. Tijdens een zitting in Zeist donderdagavond beweerde de Sloveense spits dat hij voor zijn tegenstander wilde komen en Dumfries met zijn arm weg probeerde weg te duwen, maar dat er geen sprake was van een bewuste elleboogstoot.

Woensdagavond deed de beroepscommissie van de KNVB uitspraak en schorste de aanvaller van Vitesse voor vier wedstrijden. "De commissie van beroep oordeelt, net als de tuchtcommissie, dat er geen sprake was van een duel om de bal. Matavz zocht zijn tegenstander op en raakte hem vervolgens met zijn elleboog in het gezicht. De commissie van beroep komt tot dit oordeel op basis van de getuigenverklaringen en televisiebeelden. Matavz kan niet in beroep tegen deze schorsing. Door de straf mist hij de aankomende vier competitieduels", schrijft de KNVB op de officiële website.

Matavz ontbreekt in de wedstrijd tegen ADO Den Haag, Feyenoord, Excelsior en VVV-Venlo. Op 4 maart kan Henk Fraser in de thuiswedstrijd tegen Ajax weer een beroep doen op de aanvaller die tot dusver negen competitiedoelpunten maakte.