Uitslag PEC Zwolle - sc Heerenveen

PEC Zwolle heeft na enkele nederlagen op rij eindelijk weer drie punten gepakt in de Eredivisie. De club uit de Hanzestad won in eigen huis met 3-2 van sc Heerenveen, waardoor de ploeg op de ranglijst vierde blijft met 39 punten uit 22 duels. Heerenveen staat met negen punten minder op plek acht.

Uitblinker bij PEC was Younes Namli die afgelopen zomer transfervrij overkwam van Heerenveen. De 23-jarige Deen was in het begin van de wedstrijd al tweemaal dichtbij een goal, voordat Wouter Marinus halverwege de eerste helft de Zwollenaren op 1-0 zette. Niet veel later verdubbelde Namli de score. Enige moment dat Heerenveen gevaarlijk was, was in de blessuretijd toen Van Amersfoort doelman Boer op zijn weg vond.

Na de pauze kwam Heerenveen beter in de wedstrijd en met nog twintig minuten te spelen werd de aansluiting gevonden toen Dumfries een voorzet van Zeneli tegen de touwen werkte. Lang duurde de Friese hoop niet, want vier minuten later scoorde Saymak uit de rebound nadat Mokthar nog gemist had. Heerenveen zocht de aanval, maar verder dan een goal van Ghoochannejhad kwam de ploeg niet.

PEC Zwolle

3 - 2

sc Heerenveen

23' Marinus
28' Namli
73' Saymak
  69' Dumfries
80' Ghoochannejhad
 
Gele kaart: Dekker (PEC Zwolle), Bulthuis, Dumfries (sc Heerenveen)
 
Stadion: IJsseldelta Stadion, Zwolle
Toeschouwers: 12.920
Arbiter: Van Boekel
 
Opstelling:   Opstelling:
Boer
Ehizibue
Marcellis
Sandler
Freire
Thomas
Dekker
Saymak (E.Bakker/90+1)
Namli
Marinus (Menig/74)
Mokhtar
  Hansen
Dumfries
Höegh
Pierie
Bulthuis (Woudenberg/60)
Kobayashi (Thorsby/46)
Van Amersfoort (Veerman/78)
Schaars
Ödegaard
Ghoochannejhad
Zeneli