Meer kritiek binnen partij Baudet

De kritiek van partijleden op de gang van zaken binnen Forum voor Democratie (FVD) groeit. Drie leden die vorig jaar nog op de FVD-kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen stonden, kwamen met een brief waarin zij onder meer vragen om het vertrek van penningmeester Henk Otten, aanpassing van de statuten en uitbreiding van het bestuur.

NRC Handelsblad heeft de brief van Arthur Legger, Freek-Jan Berkhout en Gert Reedijk gepubliceerd. Het trio stelt voor de voorgestelde hervormingen te bespreken tijdens een algemene ledenvergadering. Het bestuur heeft critici uitgenodigd om ,,over deze onderwerpen inhoudelijk te spreken", staat in de brief. 

Het drietal schrijft er alles aan te hebben gedaan het ongenoegen intern te houden, maar dat het recente royement van Robert de Haze Winkelman en Betty-Jo Wevers hen ertoe heeft aangezet naar buiten te treden. De twee werden uit de partij gezet omdat zij volgens een FVD-verklaring de macht wilden overnemen.

Een woordvoerder van de partij laat weten niet op de interne mail te willen reageren, maar The Post Online heeft beslag weten te leggen op de reactie van Thierry Baudet, en die laat aan duidelijkheid weinig te wensen over: ze moeten stoppen met mailen en gewoon de lijn van de partij volgen. 

Klik op de afbeelding voor een leesbare versie van de bewuste mail!. 

Reactie Baudet op kritiekmail
Reactie van Thierry Baudet op de interne mail (bron: TPO)