Groenewegen begint seizoen met zege in Dubai

Dylan Groenewegen heeft de eerste etappe van de Ronde van Dubai op zijn naam geschreven. De Nederlander van LottoNL-Jumbo klopte in de massasprint Magnus Cort Nielsen en Elia Viviani. Groenewegen is ook de eerste leider in Dubai.

Daniel Teklehaimanot (Cofidis), Nathan Van Hooydonck (BMC), Al Mansoori (United Arab Emirates), Andrew Fenn (Aqua Blue Sport) en Charles Planet (Team Novo Nordisk) zouden vroeg in de etappe wegrijden uit het peloton. Het vijftal kreeg vijf minuten van het peloton waar vooral Quick-Step Floors en Katusha-Alpecin het tempo bepaalde voor hun sprinters.

Met nog twintig kilometer tot de streep werden de eerste vluchters teruggepakt door het peloton. Fenn en Planet probeerde het nog even samen, maar op zeventien kilometer moest Planet Fenn laten gaan. Op tien kilometer van de streep was het ook voor de Brit afgelopen.

In de nerveuze finale zou er nog een grote valpartij plaats vinden waar vooral renners van Bahrain Merida en Astana bij betrokken waren. In de laatste kilometers nam Quick-Step Floors de kop van het peloton, met in het wiel LottoNL-Jumbo. Timo Roosen zette ploeggenoot Groenewegen goed af waarna de Nederlandse sprinter het afmaakte.