Seedorf: "Dankbaar dat ik deze klus krijg"

Clarence Seedorf begint aan een nieuwe klus als hoofdtrainer. De Nederlander tekende maandag een contract bij Deportivo La Coruña.

De club nam dit weekend afscheid van Cristobal Parralo. Na de 5-0 nederlaag tegen Real Sociedad moest de trainer vertrekken waarna Deportivo La Coruña op zoek ging naar een nieuwe trainer. De naam van Seedorf werd als snel genoemd en maandag werd hij gepresenteerd bij de club.

Seedorf moet er voor zorgen dat Deportivo La Coruña dit seizoen niet degradeert. De oud-international is blij met de kans die hij krijgt. "Ik ben dankbaar dat ik een kans krijg en dat de club gelooft in coaches van een nieuwe generatie", vertelde Seedorf bij zijn presentatie. "Zidane is daar bij Real een goed voorbeeld van."

Deportivo is momenteel de nummer achttien van La Liga en moet er alles aan doen om degradatie te voorkomen. "Deportivo is een club met veel geschiedenis, ik denk niet dat ze het verdienen om te staan waar ze nu staan. De mensen met wie ik heb gesproken zijn ervan overtuigd dat er kwaliteit is. Ik ben ervan overtuigd dat deze groep de wil heeft om te werken."