Politie zit met handen in het haar

Het politieteam Groene Beemden heeft twee zaken in behandeling die een compleet raadsel zijn. Er zijn twee serieuze meldingen gedaan de afgelopen week maar er zijn geen aangevers bekend en al helemaal geen verdachten. Het team wil dit graag onder de aandacht brengen om tips al dan niet anoniem, te krijgen om deze zaken toch te kunnen oplossen.

Op vrijdag 2 februari 2018 meldde zich een man aan het bureau in Tilburg. Hij verklaarde getuige te zijn geweest van een ernstig incident. Op vrijdagmorgen om 10.45 uur liep hij op de Borodinistraat. Op een gegeven moment zag hij drie mannen achter elkaar aan rennen. De twee achterste mannen belaagden de voorste en pakten een tas af die de man bij zich had. Het slachtoffer gilde het uit. Toen de twee verdachten wegrenden viel er een vuurwapen op straat. Eén van de mannen pakte het weer op en rende weg.

De getuige had geen telefoon bij zich en kon dus niet bellen. Hij is zo snel mogelijk naar de politie gegaan. Tot op heden heeft het slachtoffer zich niet gemeld. Toch wil de politie deze zaak, alleen al omdat er een vuurwapen bij betrokken is, oplossen. In de omgeving is een buurtonderzoek gedaan maar niemand leek iets gezien te hebben. 

Bij het andere incident op zaterdag 3 februari 2018 belde een man die aangaf getuige geweest te zijn van een ernstig incident. Om 17.30 uur die dag zag hij dat een auto met piepende remmen stopte op de Baksevenweg in Oisterwijk. Hij zag enkele personen uit de auto springen en dat er een ander persoon naar buiten rolde. Hij zag dat de man, die op de grond lag, met mogelijk een vuurwapen bedreigd werd. De getuige schrok zo dat hij maakte dat hij weg kwam en belde de politie.

Verschillende surveillance-eenheden werden naar de locatie gestuurd. De agenten troffen alleen maar de erg geschrokken getuige aan. Slachtoffer en verdachten waren al weg in de auto. Die auto zou een klein model zijn, mogelijk een Volkswagen Polo oud model. Het is ook mogelijk dat een bestuurder van een witte Ford Transit, die ook over die weg reed, getuige is geweest van het incident.

In beide zaken zijn zowel slachtoffers als daders onbekend. Wie informatie heeft over (één van) de incidenten kan dat melden via 0900-8844, 0800-700 (Meld Misdaad Anoniem) of rechtstreekks bij het Team Criminele Inlichtingen op telefoonnummer 079-3458999.