NHL: Jonge McDavid haalt hard uit tegen Lightning

IJshockeyer Connor McDavid heeft de wedstrijd van zijn leven gespeeld in de NHL. De speler van de Edmonton Oilers leidde de laagvliegers maandag in eigen huis langs Tampa Bay Lightning, volgens velen de beste ploeg in de competitie.

Al binnen twee minuten had McDavid de puck achter goalie Andrei Vasilevski liggen, maar via Alexander Killorn kwam Tampa Bay weer op gelijke hoogte. Leon Draisaitl zorgde voor de 2-1 namens de Oilers, onder meer op aangeven van McDavid.

De 21-jarige forward werd in de tweede periode op zijn beurt bediend door Draisaitl en maakte de 3-1, waarna Iiro Pakarinen 4-1 maakte. Dankzij Yanni Gourde kwam Tampa Bay weer in de buurt (4-2), maar McDavid kwam met het slotoffensief. Hij maakte nog eens twee treffers en bepaalde de eindstand op 6-2.

"Het is alsof hij van een andere planeet komt, echt waar. Het is eigenlijk niet eerlijk", aldus Draisaitl na afloop over zijn ploeggenoot. Ook Lightning-ster Steven Stamkos was zwaar onder de indruk: "Hij is een van de besten, zo niet dé beste, en dat heeft hij vandaag laten zien", klonk het vol lof.

Ook Stamkos' teamgenoot Tyler Johnson had wel door dat hij niet van zomaar een speler had verloren: "Hij is een van de besten in de wereld, samen met Sidney Crosby. We moeten echt beter ons best doen tegen hem."

Uitslagen NHL maandag
New York Islanders - Nashville Predators 4-5 OT
Toronto Maple Leafs - Anaheim Ducks 7-4
Dallas Stars - New York Rangers 2-1
Edmonton Oilers - Tampa Bay Lightning 6-2

McDavid speelde een fantastische wedstrijd (Bron: YouTube)