Cyberboek Rian van Rijbroek komt opnieuw uit

Cybergasted, cyberhype, cyberdeskundige, cybertool, cyberlies, cybersmart, blockchains met en zonder cyber. Het houdt niet op.. Grote cybersmurf Brenno de Winter heeft, na het lezen van het manuscript, de uitgever de tip gegeven om het 'broddelwerk' niet uit te brengen..  En toch kwam het er, iedereen lachen, sommige mensen zwaar pissig over plagiaat, boek uit de handel maar dan lezen we dit:

Het omstreden boek over cybercriminaliteit van oud-minister Willem Vermeend en Rian van Rijbroek komt opnieuw in de handel. Op het boek, De wereld van Cybersecurity en Cybercrime, kwam direct na het verschijnen veel kritiek onder meer omdat zonder bronvermelding teksten van anderen waren gebruikt. Het werd uit de handel genomen.

In de aangepaste versie, die binnenkort uitkomt, staan volgens uitgeverij EinsteinBooks vier extra bronvermeldingen die in de eerste versie ontbraken. Ook reageren de auteurs in de heruitgave op de ophef over het plagiaat. Inhoudelijk kon een woordvoerster van de uitgeverij nog niets zeggen over die reactie. "Het wordt in elk geval geen inlegvel, de tekst met hun reactie wordt in het boek opgenomen."

Nadat de NOS en Nieuwsuur het plagiaat vorige week hadden ontdekt, bood Vermeend zijn excuses aan. Hij noemde het "buitengewoon ergerlijk dat dat kan"en liet de uitgeverij het boek terughalen.

De cybergate continues.. Merkwaardig is dat cyberdeskundige Rian van Rijbroek onlangs een journalist van de Telegraaf te woord stond en daarbij 'bewijs' leverde dat zij wel degelijk een expert is. Zo liet zij zich, per telefoon, verdedigen door maar liefst 3 bronnen die bevestigden dat Rian kan hacken en samenwerkt met de overheid. Een van de bronnen was een bevriende hacker die stellig beweerde dat Rian binnen 5 minuten je telefoon kan overnemen. Iets wat Vermeend ook gezegd heeft, zou hij ook een hacker zijn?

Naast deze verificatie tot cybereindbazin kwam ze ook nog met het ontzettend spannende verhaal dat ze bezig is om een Tweede Kamerlid te ontmaskeren als Russische spion! Ja, ze heeft in opdracht van de AIVD een bedrijf gehackt via de wifi, bestanden gestolen en na analyse blijkt dat een nog niet genoemd Tweede Kamerlid contact heeft met de Russen! Verder mag ze er nog niets over zeggen want ze heeft een geheimhoudingsplicht ondertekend en het betreft een nog lopend AIVD-onderzoek..

Superspannend dus allemaal, we blijven het volgen..

Cyberboek Rian van Rijbroek komt opnieuw uit
Cyberboek Rian van Rijbroek komt opnieuw uit (Foto: BuzzT)