Van Bronckhorst: "We verliezen niet omdat ik zo wissel"

Giovanni van Bronckhorst wil niets weten van de kritiek die hij zondag kreeg na een wissel in de wedstrijd tegen VVV-Venlo.

De trainer van de Rotterdammers besloot tien minuten voor tijd, bij een stand van 0-0, Nicolai Jörgensen te wisselen voor Robin van Persie, waarna Feyenoord door een rake strafschop van Clint Leemans uiteindelijk met 1-0 verloor.

"Ik vond dat wij niet alles open moesten zetten achterin", legt Van Bronckhorst zijn wissel uit in gesprek met FOX Sports. "Ik heb even getwijfeld om Robin erachter te zetten, maar koos toch voor Nico omdat we de wedstrijd in handen hadden. Met Robin koos ik voor een iets andere spits, iets frisser, andere kwaliteiten."

Van Bronckhorst vond het niet nodig om een aanvaller voor een verdediger te brengen om alsnog proberen te forceren om te winnen. "Je zag dat zij alleen gevaarlijk werden uit counters. Daarin moeten wij goed staan en zorgen dat je de goal niet tegenkrijgt. Na de wissel veranderde het spelbeeld niet, maar bij de lange bal staan we achterin niet goed. Dáárdoor verliezen we de wedstrijd, niet omdat ik zo wissel."