Espanyol houdt Barcelona op gelijkspel in stadsderby

In navolging van Real Madrid heeft ook Barcelona geen drie punten gepakt in La Liga. De Catalanen moesten genoegen nemen met een punt tegen Espanyol.

Trainer Ernesto Valverde begon zonder bankzitter Lionel Messi aan het duel, maar Philippe Coutinho had wel een basisplaats. De Braziliaan kreeg de eerste goede scoringskans toen hij na ruim twintig minuten vanaf de rand van het strafschopgebied tegen de lat schoot. Op het kletsnatte veld lukte het Barça verder nauwelijk om kansen te creëren.

Espanyol, dat vorige maand in de kwartfinales van de Copa del Rey ook al een keer van Barcelona won, kwam amper in de problemen. In de tweede helft werd Messi ingebracht, maar de openingstreffer viel aan de andere kant. Gerard Piqué verloor Gerrard Moreno uit het oog en hij zette de nummer vijftien van La Liga op 1-0.

In de return van de Copa del Rey zette Barça onlangs de nederlaag van de heenwedstrijd om in een overwinning en ook nu stapte Espanyol uiteindelijk niet als winnaar van het veld. Verder dan 1-1 kwam de Spaanse koploper echter niet. Piqué kopte raak uit een voorzet van Messi, waardoor Barça nu nog twaalf punten voorsprong heeft op Atlético Madrid. Zondagavond spelen de Madrilenen nog thuis tegen Valencia.