Wegpiraat ontsnapt naar BelgiŽ

De politie is op zoek naar een automobilist die zaterdagmiddag in Philippine (Zeeland) bijna een agent ondersteboven reed. Omstreeks 15:15 uur reed een surveillance-eenheid vanaf een parkeerplaats aan de Middenweg in Hoek achter een zwarte Volvo richting Terneuzen toen de bestuurder ineens vol gas gaf en er met een snelheid van 170 km per uur vandoor ging. 

De politie zette de achtervolging in. Bij de rotonde van Hoek besloot de wegpiraat richting Philippine te rijden. Op de kruising Kanaalpolderweg / Braakmanweg haalde hij een auto in. De agenten gaven een stopteken, maar dit werd genegeerd. Na nogmaals meerdere voertuigen ingehaald te hebben schoot hij de Jacob Heinstraat in. De agenten minderden vaart vanwege het gevaar dat de situatie opleverde. 

In de Ravelijnstraat dook de Volvo opnieuw op, waarna hij de Meerpaalstraat in reed. Hier werd hij klemgereden door de agenten. Echter, op het moment dat deze uit hun wagen stapten en naar de Volvo wilden lopen, gaf de bestuurder wederom vol gas en ging er opnieuw vandoor. Hierbija raakte hij bijna een agent. Getuigen hebben gezien dat de de wegpiraat de grens over ging richting Boekhoute. Eventuele getuigen kunnen zich melden via de bekende kanalen.