Uitslag PSV - PEC Zwolle

Luuk de Jong heeft PSV zaterdagavond naar drie punten geschoten. De aanvaller hielp zijn ploeg met drie treffers langs PEC Zwolle.

Het zag er tijdens de eerste helft echter niet uit dat PSV met een overtuigende uitslag van het veld zou stappen. De koploper van de Eredivisie had het lastig tegen PEC Zwolle en kwam niet tot veel mogelijkheden. Ook toen de bezoekers met tien man verder moesten, slaagde PSV er amper in om gevaarlijk te worden.
In de 42ste minuut moest Mickey van der Hart het veld met een rode kaart verlaten. De doelman van PEC Zwolle kwam veel te laat uit zijn doel en zag dat Hirving Lozano eerder bij de bal was. Van der Hart haalde de aanvaller onderuit en werd terecht met een rode kaart van het veld gestuurd.

Uiteindelijk had PSV een standaardsituatie nodig om op voorsprong te komen. Na een hoekschop van Lozano kopte Luuk de Jong bij de tweede paal raak. De spits kon de bal gemakkelijk tegen de touwen werken omdat Mike Hauptmeijer, de vervanger van Van der Hart, onder de bal doorging.

Tijdens de tweede helft duurde het lang tot PSV erin slaagde om de score uit te breiden. Het spel van de Eindhovenaren zag er niet overtuigend uit, maar via De Jong werd de score verdubbeld. Na een heerlijke pass van Lozano kon De Jong voor leeg doel binnen koppen.

Zeven minuten later maakte De Jong zijn hattrick compleet toen hij voor de 3-0 zorgde. Uiteindelijk kwam het slotakkoord op naam van Joshua Brenet. De linksback bepaalde de eindstand op 4-0.