Valverde opnieuw de beste in Valencia

Alejandro Valverde heeft de vierde etappe gewonnen in de Ronde van Valencia. De 37-jarige Spanjaard van Movistar was de beste op de El Alto de Las Canteras, een klim van vier kilometer. Door de zege verstevigde Valverde zijn leidende positie in het klassement.

Na iets minder dan twee koers zou de eerste serieuze kopgroep van zes renners ontstaan met als belangrijkste naam Vasil Kiryienka van team Sky. De kopgroep kreeg nooit meer dan drie minuten van het peloton.

Met nog zestig kilometer te gaan besloot Michal Kwiatkowski in de tegenaanval te gaan. De Pool van team Sky zou de aansluiting bij de kopgroep met daarbij zijn teamgenoot Kiryienka. Ook Reto Hollestein (Katusha-Alpecin) en Cristian Rodriguez (Caja Rural-Seguros RGA) zouden nog in de kopgroep zitten.

Op vijftien kilometer van de streep zouden Giovanni Visconti, Cyril Gautier en Sep Vanmarcke aansluiten bij de kopgroep. Visconti zou het langst volhouden, maar bij het begin van de slotklim werd ook de Italiaan gegrepen door het peloton.

op de El Alto de Las Canteras, de slotklim van de dag, was tempo al meteen erg hoog. Dat was vooral te danken aan Primoz Roglič. De renner van LottoNL-Jumbo dunde de eerste groep uit tot zeven renners. Daarna zou Amaro Manuel Antunes voor de aanval kiezen, maar de Portugees zou niet wegkomen. Later zou ook Adam Yates aanvallen. De Brit van Mitchelton-Scott had een mooi gaatje te pakken, maar werd op 150 meter teruggepakt door Valverde en boekte daarmee zijn tweede zege van deze ronde.