Baudet doet aangifte tegen Ollongren wegens smaad

Op dit moment doet Thierry Baudet aangifte tegn Kasja Ollongren. Hij meldt op Twitter dat hij om 12:30 een persconferentie zal geven in het Hotel de l'Europe in Amsterdam. Hij zal dit doen in het bijzijn van Theo Hiddema, die als zijn advocaat zal optreden.

De Minister van Binnenlandse zaken zei gisteren dat het Forum voor Democratie 'verder gaat waar Wilders ophoudt'. De partij van Baudet lijkt geobsedeerd te zijn door één van de weinige taboes waar ik als progressieve liberaal aan hecht: het praten over rassen in het politieke debat" aldus de Minister van Binnenlandse Zaken.

Update 16:00 uur
Baudet heeft aangifte gedaan wegens laster en smaad, zo blijkt uit de korte persconferentie. Baudet: "Racisme is het beoordelen van mensen op hun uiterlijk en afkomst en dat doen wij op geen enkele wijze en we verwerpen dat ten stelligste. Wij staan voor een open, tolerant, democratisch Nederland waar individuele eigenschappen bepalend zijn en niet ras, sociale klasse, huidskleur, geslacht of seksuele geaardheid", aldus de FvD-leider. Volgens hem maakt de minister zich met haar "lasterlijke uitspraken" schuldig aan "demonisering van een volksvertegenwoordiger".

Wordt ongetwijfeld vervolgd.