Notoire internetoplichter gepakt dankzij pakketbezorger

Een oplettende pakketbezorger heeft de politie op het spoor gezet van een notoire internetoplichter.  Afgelopen woensdag had de pakketbezorger een pakketje bij zich voor een adres in Esbeek. Nog voordat hij op het adres kon aanbellen werd hij aangesproken door een man die vertelde dat hij haast had en op een pakketje stond te wachten. Of de bezorger dat toevallig bij zich had? 

Nadat de bezorger inderdaad het bewuste pakketje had afgegeven, herinnerde hij zich de waarschuwing van zijn werkgever: Een man bestelde pakketjes en betaalde ze nog niet maar gebuikte de mogelijkheid om achteraf te betalen. Hij liet ze op willekeurige adressen afleveren. Daar stond hij dan te wachten en pakte het pakketje aan voordat de bezorger bij de deur was. De bezorger belde de politie met het merk en kenteken van de auto en een duidelijk signalement van de verdachte.

Verschillende surveillance-eenheden spoedden zich naar Esbeek. De pakketbezorger werd gevonden maar de verdachte was ondertussen verdwenen. De omgeving werd afgezocht waarbij de agenten ook de campings in de omgeving afzochten. Op een camping in Baarschot was het raak. De auto stond op een parkeerplaats.

Het Real Time Intelligence Center van de politie kon achter de identiteit van de bestuurder van de auto komen en appte een foto naar de agenten. Ook wisten ze te vertellen dat de man gezocht werd voor meerdere oplichtingspraktijken. Ondertussen kregen de agenten een anonieme tip waar de gebruiker van de auto verbleef op de camping.

Eén en één was twee en het net rond de verdachte sloot zich. Een 39-jarige man uit Apeldoorn werd in een bungalow aangehouden. In de schuur bij de bungalow lag het bewuste pakket waar het allemaal mee begon, een stofzuiger. In de schuur lagen nog meer verschillende nieuwe artikelen waaronder parfum en simkaarten.

De verdachte is naar het bureau gebracht en alle artikelen zijn in beslag genomen alsmede digitale apparatuur en telefoons van de verdachte. De recherche is een onderzoek gestart. De verdachte is na twee dagen weer in vrijheid gesteld in afwachting van het verloop van het onderzoek en de eventuele rechtszaak. Hij wordt verdacht van soortgelijke feiten in Breda en Apeldoorn.