Temptations-zanger Dennis Edwards overleden

De Amerikaanse zanger Dennis Edwards is afgelopen donderdag overleden. Edwards, die vooral bekendheid genoot als frontman van de band The Temptations, overleed twee dagen voor zijn 75e verjaardag in een ziekenhuis in Chicago.

De op 3 februari 1943 in Fairfield, Alabama geboren muzikant begon zijn loopbaan in 1961 in het bandje Dennis Edwards and the Fireballs waarmee hij de single 'I Didn't Have to (But I Did)' op zou nemen. Nadat Edwards in militaire dienst had gezeten kwam hij in 1966 bij Motown Records terecht. Datzelfde jaar zou hij een tijdje deel uitmaken van de groep The Contours toen hun zanger ziek was geworden. The Contours traden in die tijd wel op als voorprogramma van The Temptations.

Toen The Temptations in 1968 op zoek gingen naar een nieuwe zanger duurde het dan ook niet lang voordat ze Dennis Edwards hadden gevraagd als opvolger van David Ruffin. Met Edwards als zanger zouden The Temptations grote hits scoren met singles zoals 'Cloud Nine' (1968), 'I Can't Get Next to You' (1969), 'Ball of Confusion (That's What the World is Today)' (1970), 'Papa Was a Rollin' Stone' (1972) en 'Shakey Ground' (1975). Edwards zou de groep in 1977 verlaten.

In 1984 zou Edwards een comeback maken met de single 'Don't Look Any Further', een duet met Siedah Garrett. Ook het gelijknamige album was een groot succes in de Verenigde Staten. Gedurende de negentiger jaren zou de zanger gaan optreden als Dennis Edwards & the Temptations, maar na een rechtszaak werd de naam van die groep veranderd in The Temptations Review featuring Dennis Edwards.