Debutant Batshuayi schiet Dortmund naar tweede plek

Borussia Dortmund heeft de tweede plek in de Bundesliga overgenomen. Op bezoek bij 1. FC Köln werd nipt gewonnen, vooral dankzij de in de slotfase van de transfermarkt van Chelsea overgekomen Michy Batshuayi.

De Belg debuteerde bij Dortmund en ging verder waar hij gebleven was: scoren. In zijn laatste wedstrijd bij Chelsea scoorde hij twee keer, namens Dortmund lag de bal na een dik half uur in het doel. Simon Zoller tekende na een uur voor de 1-1, maar Batshuayi schoot zijn ploeg twee minuten later weer naar een voorsprong.

Ook dat was dan weer niet genoeg, want Jorge Meré kopte de volgende gelijkmaker het doel in. Een kleine tien minuten voor het einde kwam dan toch de winnende treffer op het bord. Batshuayi stelde André Schürrle in staat om de 2-3 binnen te werken, waardoor Köln onderaan de ranglijst blijft hangen.