Utrecht langer door met sterkhouder Strieder

Rico Strieder is ook de komende drie jaar te bewonderen zijn in het shirt van FC Utrecht. De club heeft zijn aflopende contract met drie jaar verlengd.

De verdedigende middenvelder speelt sinds de zomer van 2015 voor FC Utrecht, dat hem destijds overnam van het tweede elftal van Bayern München. Strieder speelde tot dusver 76 wedstrijden in de hoofdmacht van de club en was daarin vier keer trefzeker en gaf vijf assists.

"Rico is een heel belangrijke speler voor FC Utrecht. Hij is pas 25 jaar, maar speelt met het overzicht en inzicht van een routinier. Hij zorgt voor de balans in het elftal", vertelt directeur voetbalzaken Jordy Zuidam op de officiële clubwebsite.

"We zijn er bijzonder blij mee dat we hem voor de komende drie seizoenen hebben vastgelegd. Uit het aangaan van deze overeenkomst spreekt wederzijds vertrouwen. Samen gaan we vol enthousiasme de toekomst tegemoet.” Strieder, die in december 2016 een zware kruisbandblessure opliep en daardoor negen maanden uitgeschakeld was, speelde dit seizoen tot dusver zeventien wedstrijden.