Cocu: "Ik ben duidelijk geweest"

Phillip Cocu vindt het nog altijd jammer dat PSV er in januari niet in geslaagd is om een nieuwe linksback naar de club te halen.

Technisch manager Marcel Brands was van mening dat de koploper van de Eredivisie kon terugkijken op een goede transferperiode, maar die mening wordt niet gedeeld door Cocu.

"Toch hebben we die teleurstellingen best snel en makkelijk verwerkt", vertelt Cocu tijdens zijn persconferentie. "Ik ben duidelijk geweest hoe ik over het uitblijven van defensieve versterking denk en daarin is niets veranderd. Marcel Brands heb ik er daarna niet meer over gesproken. Maar dit zijn beleidsmatige zaken waar de spelers niets mee te maken hebben."

PSV ging woensdagavond in de kwartfinale van de KNVB Beker met 2-0 onderuit tegen Feyenoord en daardoor zijn de Eindhovenaren alleen nog in competitieverband actief. "De uitschakeling door Feyenoord is wel een flinke tik geweest, want de honger naar de beker was echt groot bij iedereen. Toch is de knop snel om, want we hebben iets heel moois om voor te strijden. We staan eerste en we hebben een voorsprong. Iedereen moet beseffen dat we weer een stapje dichter bij ons doel zijn als we van PEC Zwolle winnen."