Olympisch record: 110.000 condooms in omloop

Atleten die zich geplaatst hebben voor de Olympische Spelen hoeven zich deze maand in het olympisch dorp geen zorgen te maken over SOA's: er zijn maar liefst 110.000 condooms in omloop voor de Winterspelen in Pyeongchang, een nieuw record.

De rubbertjes zullen vrijwel overal in het dorp gratis te krijgen zijn: van de toiletten tot de persruimtes en van medische centra tot de winkels die er overal zijn. Het aantal zou er op neerkomen dat elke sporter zo'n 37 maal veilig tekeer kan gaan, hoewel dat nog buiten de officials gerekend is. Als we die ook meetellen blijven er hooguit een stuk of vijftien condooms per persoon over.

Organisatoren verwachten overigens niet dat alle condooms gebruikt zullen worden. Tijdens de Zomerspelen worden vaak zakken volgepropt door sporters uit landen waar de rubbertjes nauwelijks te krijgen zijn, iets wat in de winter wat minder het geval zal zijn - er doen dan simpelweg minder sporters uit dergelijke landen mee. Wel verwacht men dat veel van de olympische condooms als souvenir meegenomen zullen worden, en daarin geven we de sporters natuurlijk groot gelijk.