World Superbikes vanaf 2019 naar Noord-Ierland

Goed nieuws voor de Noord-Ierse fans van de World Superbikes: het motorsportkampioenschap is vanaf 2019 minimaal 3 jaar te vinden in het Noordelijke gedeelte van Ierland. Organisator Dorna heeft overeenstemming bereikt met het Lake Torrent Circruit.

Het nieuwe circuit ligt in Coalisland, op zo'n 40 kilometer van Belfast, en is momenteel in aanbouw. Het wordt 3,6 kilometer lang en heeft 12 bochten en een hoogteverschil van zo'n 30 meter. WSBK CEO Daniel Carrera gaf aan erg tevreden te zijn met de meerjarige deal: "We zijn blij Noord-Ierland te kunnen toevoegen als bestemming van het FIM World Superbike Championship”. Hij zei daarnaast grote verwachtingen te hebben van Lake Torrent. "Met de enorme historie en cultuur rond motorsport in Noord-Ierland, weet ik zeker dat dit in de nabije toekomst een referentiekader kan worden voor ons kampioenschap.”

Noord-Ierland heeft een rijke motorsporthistorie, met name in het straatracen. Een van de belangrijkste wedstrijden die jaarlijks wordt verreden is het roadracing evenement North West 200. Nu mogen ze daar dus het World Superbike Kampioenschap aan toevoegen. Tweevoudig WSBK-kampioen Jonathan Rea is een van Noord-Ierlands bekendste coureurs. Hij heeft al aangegeven niet te kunnen wachten om volgend jaar voor zijn thuispubliek te kunnen strijden.