Tennissers Tajikistan winnen een game in Davis Cup

De Davis Cup, het tennistoernooi voor landenteams bij de mannen, is weer begonnen en in de Aziatische groep 4, het laagste niveau, wordt in Oman gespeeld in de groepsfase. Daar rollen wat opmerkelijke uitslagen uit, met name vanuit de Tajikistaanse ploeg.

De pas 14-jarige Firdavs Odinaev en zijn iets oudere ploeggenoten - Firuz Mukhidinov, Shakhrom Umarov en Azamat Mukhudinov - openden met een wedstrijd tegen Turkmenistan. Zoals op dit niveau gebruikelijk is bestaan de wedstrijden uit twee enkelpartijen en één partij in het dubbelspel, allemaal gespeeld op één dag.

Tegen Turkmenistan ging het niet zo best: de enkelpartijen eindigden in 6-0, 6-0 en 6-0, 6-0 en het dubbelspel eindigde in 6-0, 6-0. Tegen Singapore bleek een game winnen ook wat teveel gevraagd: drie keer 6-0, 6-0. Tegen Bahrein waren de resultaten exact hetzelfde, waarbij de arme Odinaev van Yusuf Qaed zelfs een heuse golden set om de oren kreeg: een set zonder ook maar één punt te maken.

De aanhouder wint, of nou ja, wint in elk geval iets, zo bleek donderdag echter: Mukhidinov speelde in het duel met Mongolië tegen Temuugei Enkhsaikhan en het ondenkbare gebeurde, want Mukhidinov won zowaar de eerste game van de wedstrijd. Daar bleef het dan wel weer bij - 6-0, 6-0 in partij één, 6-1, 6-0 in partij twee en 6-0, 6-0 in het dubbelspel - maar elke lange reis begint met een kleine stap, zal men denken.