Tauber en Kooiman winnen Alternatieve Elfstedentocht

Woensdag heeft Erik Jan Kooiman de 28e editie van de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee in Oostenrijk gewonnen. Na 200 kilometer wedstrijd kwam de schaatser van de AB Transport Group-ploeg solo over de finish. Bij de vrouwen won Anne Tauber. Voor de schaatsster van iM Farming was dit de eerste zege op het hoogste niveau.

Christoffel Hendriks reed een groot deel van de wedstrijd alleen aan de leiding. Na driekwart wedstrijd ontsnapte Kooiman uit het peloton en maakte de aansluiting met Hendriks. Vervolgens wist Kooiman een minuut weg te rijden bij de achtervolgers.

Bart Mol probeerde vanuit het peloton naar Kooiman toe te rijden en naderde tot op minder dan twintig seconden. De 31-jarige Kooiman wist echter uit de greep van Mol te blijven. Mol finishte op de tweede plaats en op de derde plaats zijn ploeggenoot Frank Vreugdenhil.

Volledige uitslag mannen

Bij de vrouwen reed Tauber in de laatste kilometers weg bij medevluchtster Iris van der Stelt en kwam solo over de finish. De sprint voor de derde plaats werd gewonnen door Elma de Vries. Tauber werd vorig jaar al tweede in de Alternatieve Elfstedentocht.

Volledige uitslag vrouwen