Van 't Schip tipte Manchester City over Sandler

PEC Zwolle heeft het mogelijk aan trainer John van 't Schip te danken als Philippe Sandler voor een mooie prijs wordt verkocht aan Manchester City.

Van 't Schip heeft een verleden bij Melbourne City, dat net als de Engelse koploper deel uitmaakt van de City Football Group. De coach van PEC Zwolle heeft daardoor connecties in Manchester, zo bevestigt hij in het Algemeen Dagblad. "Het klopt dat ik met Txiki Begiristain heb gesproken", vertelt hij over zijn gesprek met de technisch directeur van City.

"Op het moment dat AZ en PSV belangstelling hebben, zien zij dat ook. Wij hebben gezegd: 'Kijk eens naar hem en overleg het even, het zou ook een interessante speler voor jullie kunnen zijn'. Anderen doen dat ook, maar het heeft misschien geholpen omdat ik het als hoofdcoach heb gezegd."

Philippe Sandler speelt amper anderhalf jaar in het eerste van PEC, maar nu al kan hij dus een droomtransfer maken. "Hij heeft verdedigend enorme stappen gemaakt", vindt Van 't Schip. "Fysiek steekt hij goed in elkaar, er zit een goede kop op. Hij is een jongen die op den duur voor Manchester City zou kunnen voetballen."

De 20-jarige Sandler moet de Zwollenaren ongeveer 2,5 miljoen euro opleveren, maar inclusief bonussen en doorverkoop kan die transfersom meer dan verdubbeld worden. Het talent maakt het seizoen in elk geval af bij PEC. Naar verluidt wil Pep Guardiola hem dan verhuren aan een Nederlandse topclub.