Marko: "Gasly dankzij Super Formula klaar voor F1"

Red Bull-adviseur Helmut Marko vindt dat Pierre Gasly door zijn deelname aan de Super Formula een veel betere coureur geworden is. De Fransman werd in 2016 kampioen in de GP2, maar Red Bull vond hem niet klaar voor zijn Formule 1-debuut. Daarom werd hij naar Japan gestuurd waar hij dankzij een reeks overwinningen nog bijna kampioen werd.

Gasly maakte in de tweede helft van afgelopen seizoen zijn racedebuut in de Formule 1 voor Toro Rosso en heeft bij het Italiaanse team ook een stoeltje voor 2018 bemachtigd. Zonder het avontuur in Japan zou dat volgens Marko niet gelukt zijn: "Gasly heeft in zijn tweede seizoen de GP2 Series gewonnen, maar had af en toe ook pech en maakte fouten. In Japan is hij volwassen geworden."

"Hij moest leren voor zichzelf te zorgen en dat was daar mogelijk omdat niemand zijn taal sprak. Hij moest zijn weg hierin vinden en is hierin geslaagd. Door een rare storm heeft hij de titel uiteindelijk niet kunnen pakken, maar heeft wel zijn team naar de top gebracht. Hij is een winnaar. Om hem meer tijd te gunnen was dan ook het juiste besluit. Ook Brendon Hartley (teamgenoot van Gasly, red.) heeft zich qua karakter verbeterd en heeft nu de ervaring. Wij verwachten dat beide coureurs in 2018 regelmatig in de punten zullen eindigen."