Feyenoord krijgt zelfstandig beloftenteam

Feyenoord heeft met ingang van volgend seizoen een eigen beloftenelftal. De ploeg zal gaan spelen in de Reservecompetitie voor beloftenteams.

De nieuwe spelersgroep, die uit zestien voetballers zal bestaan, wordt geleid door een eigen technische en medische staf. Feyenoord Onder-18 wordt opgeheven, waardoor Feyenoord ruimte creëert voor de dagelijkse trainingen van de beloften op Varkenoord. "Met het inrichten van een zelfstandig beloftenelftal zorgen we voor een extra brug tussen de jeugdopleiding en het eerste elftal", zegt technisch directeur Martin van Geel op de officiële website van de club.

Het beloftenteam wordt volgens Van Geel een podium waar de talenten zich langer door kunnen ontwikkelen, om daarna de stap te maken naar Feyenoord 1. "De afgelopen jaren deden we dat door spelers te verhuren aan clubs uit de Eredivisie en de Jupiler League. In deze opzet kan het beloftenteam wekelijks trainen en wedstrijden spelen en dient het dus als extra ondersteuning voor het eerste elftal."

Giovanni van Bronckhorst was al enige tijd voorstander van dit idee. "Ik vind het belangrijk dat er gewoon een vast elftal is. Een vaste groep die straks lekker met elkaar kan werken, trainen en wedstrijden spelen. Dat ontbreekt er nu", aldus de hoofdcoach van de Rotterdammers.