Frijns met Audi in DTM

Robin Frijns zal in 2018 in dienst van Audi deelnemen aan het Deutsche Tourenwagen Masters. De Limburger vervangt tweevoudig DTM-kampioen Mattias Ekström. Ekström zal zich komend seizoen volledig concentreren op het FIA World Rallycross Championship.

Frijns stond al sinds 2015 onder contract bij Audi en werd door de Duitse fabrikant ingezet in de GT3-racerij. In 2013 heeft Frijns in Spanje al een DTM-wagen van Audi getest.

Dieter Gass, Audi Motorsport: “Robin liet in 2013 al een sterke indruk op ons achter en we hebben hem sindsdien niet meer uit het oog verloren. Achter het stuur van de Audi R8 LMS heeft hij laten zien wat hij in huis heeft en ook in onze Formule E-simulator heeft hij zeer goed werk voor ons verricht. Dat je als nieuweling in de DTM om de titel kan strijden heeft René Rast afgelopen seizoen bewezen. Robin heeft enorm veel potentie en Audi staat er wat betreft coureurs erg goed voor in het komende DTM-seizoen. Daar zijn we van overtuigd.”

Wat betreft de overige DTM-coureurs bij Audi veranderd er niets. Loïc Duval, Jamie Green, Nico Müller, René Rast en Mike Rockenfeller zullen opnieuw voor Audi uitkomen.