Grootste team ooit op Winterspelen namens VS

De Amerikaanse ploeg zal met maar liefst 242 sporters afreizen naar de Olympische Winterspelen in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang, waar de Spelen op 8 februari van start gaan. Het is niet alleen de grootste Amerikaanse delegatie ooit op de Winterspelen, maar het grootste team dat welk land dan ook ooit naar de Winterspelen gestuurd heeft.

Amerikaanse sporters zullen in alle vijftien disciplines vertegenwoordigd zijn, en volgens het Amerikaans NOC doet men mee aan 97 van de in totaal 102 onderdelen. Dat valt overigens nog wel te bezien, want bijvoorbeeld in het biatlon moet men zich eerst nog zien te plaatsen voor de achtervolging en de massastart.

Onder de 107 vrouwen en 135 mannen bevinden zich 103 sporters die al olympische ervaring hebben, waarvan 37 al een medaille op zak hebben. Twee sporters doen voor de vijfde keer mee namens de VS: snowboardster Kelly Clark en langlaufster Kikkan Randall waren er in Salt Lake City, Turijn, Vancouver en Sochi ook al bij. 

Voor de liefhebber zijn hier nog wat meer statistieken te vinden over de Amerikaanse delegatie, de volledige lijst sporters staat hier.