Nizzolo wint laatste etappe in San Juan, eindwinst voor Najar

Giacomo Nizzolo heeft in Argentinië de laatste etappe van de Vuelta a San Juan gewonnen. De Italiaanse sprinter van Trek-Segafredo was in de massasprint te snel voor Maximiliano Ariel Richeze en Alvaro José Hodeg.

Het peloton moest in San Juan negen lokale rondes afleggen, goed voor een wedstrijd van 141,3 kilometer. Al snel werd duidelijk dat het massasprint zou worden, dankzij het vele werk van Quick-Step Floors op kop van het peloton.

In de massasprint die daarop volgde was het de Italiaan Nizzolo die de snelste was. De renner van Trek-Segafredo klopte in de sprint Maximiliano Ariel Richeze en Alvaro José Hodeg, die beide uitkomen voor Quick-Step Floors. Voor Nizzolo was het zijn eerste zege sinds oktober 2016 toen was hij de sterkste in de eerste etappe van de Abu Dhabi Tour.

De eindoverwinning van Gonzalo Najar kwam in de laatste etappe niet meer in gevaar. De Argentijns kampioen veroverde de leiderstrui in de koninginnenrit naar Alto de Colorado. Najar volgt Bauke Mollema op de erelijst op.