Hoofdrol videoscheids bij uitschakeling Liverpool in FA Cup

Liverpool is zaterdagavond uitgeschakeld in de vierde ronde van de FA Cup. Het team van Jürgen Klopp ging voor eigen publiek af tegen West Bromwich. In een spectaculaire openingsfase vertolkte de videoscheidsrechter een hoofdrol.

Liverpool nam al snel de leiding na geklungel in de defensie van West Bromwich Albion. Mohamed Salah werd nog van scoren afgehouden door doelman Ben Foster, maar de rebound van Roberto Firmino was daarna wel raak.

West Brom, dat in de Premier League de laatste plaats deelt met Swansea City, kwam echter meteen langszij. Chris Brunt vond Jay Rodriguez en hij schoot de bal van net buiten het strafschopgebied in de hoek. De wedstrijd op Anfield was amper tien minuten oud toen Rodriguez er zelfs 1-2 maakte voor The Baggies. De routinier scoorde in de korte hoek na een mooie pass van Kieran Gibbs.

Binnen twintig minuten leken de gasten nóg een keer te scoren, maar het feestje ging niet door. Op advies van de videoscheidsrechter werd de goal geannuleerd, omdat Gareth Barry in buitenspelpositie keeper Simon Mignolet zou hebben gehinderd. Een paar minuten later werd de VAR opnieuw ingeschakeld en kreeg Liverpool een strafschop.

Salah ging in een duel met Jake Livermore naar de grond toen hij bij een voorzet wilde komen en het spel ging aanvankelijk door. Arbiter Craig Pawson schakelde echter de videoarbitrage in en die zag een overtreding van Livermore. De toegekende strafschop werd gemist door Firmino; hij knalde tegen de onderkant van de lat.

In het slot van de eerste helft zag West Brom zowel Gibbs als Hal Robson-Kanu uitvallen met blessures, maar de bezoekers kwamen wel op 1-3. Joël Matip werkte een bal van Craig Dawson in eigen doel en wéér werd de VAR ingeschakeld, aangezien Dawson mogelijk buitenspel stond. Dat bleek echter niet het geval en het doelpunt telde.

Na de pauze kwamen James Milner en Danny Ings binnen de lijnen bij The Reds en Foster hield beide invallers van scoren af. Nadat Liverpool lang bleef aandringen, werd het via Salah in het laatste kwartier toch 2-3. De Egyptenaar mikte de bal met links in de verre hoek.

West Brom kon in die laatste minuten niets anders doen dan tegenhouden, maar dat lukte uiteindelijk wel. Liverpool kwam niet verder dan die aansluitingstreffer van Salah en dus is de ploeg van Klopp verrassend uitgeschakeld in de FA Cup.