Poolse schansspringers winnen in Poolse heksenketel

Tijdens de World Cup schansspringen in het Poolse Zakopane heeft de Poolse ploeg zaterdag de landenwedstrijd gewonnen. Het zorgde weer voor een groot feest in het schansspringgekke Zakopane, waar - zeker nu de Polen absolute wereldtop zijn - vele duizenden mensen aanwezig waren.

Vierschansentourneewinnaar Kamil Stoch was de leider van het team en droeg met twee ijzersterke sprongen en een schansrecord het grootste steentje bij. Ook Stefan Hula was erg lekker op dreef, terwijl Maciej Kot en Dawid Kubacki degelijk genoeg scoorden om de zege nauwelijks in gevaar te laten komen.

Markus Eisenbichler, Stephan Leyhe, Andreas Wellinger en Richard Freitag pakten namens Duitsland de tweede plek door Noorwegen te verslaan. Door ziekte van kopman Daniel André Tande werden Johann André Forfang, Anders Fannemel en Andreas Stjernen vergezeld door tiener Marius Lindvik. In het niveau onder de World Cup maakt hij dit seizoen zeer grote indruk en dankzij een sterk optreden maakt hij wellicht kans om Stjernen uit het olympische team te springen.