Doodgeschoten 17-jarige liep stage

Mohammed Bouchikhi, de 17-jarige jongen die vrijdagavond in een buurtcentrum op de Oostelijke Eilanden te Amsterdam door gemaskerde mannen werd doodgeschoten, liep daar stage. Hij was geheel onbekend bij de politie, meldt het Parool.

Een andere stagiaire, een meisje van 20, raakte gewond, evenals het vermoedelijke doelwit, de 19-jarige Gianni L. Volgens getuigen riepen de mannen om laatstgenoemde toen ze met pistolen en machinegeweren het buurthuis binnenvielen.

De politie wil nog niet zeggen of Bouchikhi per ongeluk is geraakt. Bij het meisje, dat in haar been werd geraakt, is dit hoogstwaarschijnlijk wel het geval.

Gianni L. raakte eind november ook al gewond bij een dodelijke schietpartij in dezelfde buurt. De politie denkt dat die schietpartij het gevolg was van een hoog opgelopen straatruzie. Daarvoor zit de 39-jarige Amsterdammer Tim S. vast. Of er een verband is tussen beide schietpartijen moet worden uitgezocht.

L. raakte vrijdagavond zwaargewond aan nek en borst maar is buiten levensgevaar. Een in de Velserpolder aangetroffen BMW is vermoedelijk de vluchtauto. De wagen was deels uitgebrand maar niet geheel, waardoor de recherche hoopt dat er bruikbare sporen uit zijn te halen.

In het buurtcentrum waren op het moment van de schietpartij kinderen en tieners aanwezig. Die moesten hals over kop onder de tafels duiken. Het is een wonder dat er niet meer zijn geraakt, aldus de politie.