"Bo Bendsneyder te jong voor MotoGP"

Als Bo Bendsneyder twee jaar ouder was geweest had hij mogelijk de Duitser Jonas Folger vervangen in het Yamaha Tech 3-team in de MotoGP. Dit liet Tech 3-teambaas Hervé Poncharal zich ontvallen in een gesprek met Motomatters.com.

Nu bekend is geworden dat Folger aankomend MotoGP-seizoen aan zich voorbij laat gaan wegens ziekte, moet Poncharal op zoek naar nieuw racetalent voor 2018. Dit had mogelijk onze eigen Bo Bendsneyder kunnen zijn, ware het niet dat hij volgens Poncharal twee jaar te jong is voor de koningsklasse: "Bo Bendsneyder is net achttien jaar oud geworden en komt pas net uit de Moto3, dat is ook geen mogelijkheid. In het gesprek met het online motormagazine gaf hij verder aan dat Bo anders wel een goeie kans had gemaakt: Als we dit probleem twee jaar later gehad zouden hebben, was Bo misschien wel de geschikte kandidaat geweest zijn. Dan zou het logisch zijn om hem daarvoor te testen."

Een Nederlands tintje in de hoogste klasse lijkt nu sowieso ijdele hoop aangezien Poncharal ook Michael van der Mark uitsluit voor het zitje naast Johann Zarco. Van der Mark verving Folger in 2017 de laatste twee races van het seizoen en rijdt voor Yamaha in de World Superbikes. "Yamaha helpt ons, erkent de situatie waarin we zitten en deelt in die zin ook de zorg om een rijder te vinden. Maar het is duidelijk dat Yamaha me niet een van de Superbike-rijders zal geven." Toch begrijpt de teambaas dit wel: "Coureurs als Alex Lowes en Michael van der Mark hebben een goed contract en rijden in een mooi programma. Ik zal niet een van de Superbike-rijders krijgen, dat is uitgesloten. Het zou niet juist zijn. Het is een goed idee, maar gewoon verkeerd omdat we het probleem daarmee verplaatsen.”

Poncharal heeft aangegeven voor de test in Buriram van 16 tot en met 18 februari een vervanger van Folger te presenteren.