Uitslag sc Heerenveen - Sparta Rotterdam

Dick Advocaat wacht nog altijd op zijn eerste punten als coach van Sparta Rotterdam. De nummer laatst van de Eredivisie ging vanavond met 2-1 ten onder tegen sc Heerenveen dat de punten goed kan gebruiken om het plekje in het linkerrijtje te behouden.

In Friesland had Sparta een goede start, want na drie minuten vond Friday Chabot die vervolgens in kon koppen: 0-1. Even daarvoor werd Heerenveen-spits Ghoochannejhad nog gestuit door Sparta-doelman Nienhuis. De aanvaller van de thuisploeg maakte de misser goed door na een kwartier uit een counter de 1-1 aan te tekenen.

Heerenveen wilde doordrukken, maar goede mogelijkheden waren niet aan Ödegaard, Zeneli, Ghoochannejhad en Kobayashi besteed. Na rust was het wel raak toen Dumfries goed doorzette en tegen zijn oud-werkgever scoorde. Sparta probeerde het nog wel, maar Dos Santos en Sanusi konden een nieuwe nederlaag niet voorkomen.