Tienermeisjes mishandelen agent in Rotterdam

Een agent is vrijdagmiddag gewond geraakt bij het Rotterdamse metrostation Nesselande. Twee tienermeisjes van 14 en 15 jaar mishandelden de agent, die daar oogletsel bij heeft opgelopen.

Via social media was een vechtpartij aangekondigd bij het metrostation, die rond 16.00 uur plaats zou vinden. Een oplettende internetter zag de oproep langskomen en besloot de politie te bellen, waardoor toezichthouders een kwartier voor het begin van het gezellig samenkomen ter plaatse waren.

Zo'n veertig jongeren, naar schatting tussen de 14 en 19 jaar, verzamelden zich inderdaad bij het station, hoewel onduidelijk is waarom het tuig het tegen elkaar op wilde nemen. Agenten voorkwamen dat het een echte vechtpartij werd: ze grepen in toen de sfeer grimmiger werd.

De jongeren werden door de agenten naar huis gestuurd, maar één van de agenten kreeg daarbij van een 15-jarige jongedame een klap vol in zijn gezicht. De agent ging onderuit en werd door een 14-jarig probleemmeisje ook nog geslagen en geschopt, waar hij oogletsel bij op heeft gelopen.

Beide krengen zijn gearresteerd en mogen vooralsnog achter de tralies een stevige blik in de spiegel werpen.