Walk-on girls per direct weg uit darts, Van Barneveld tekent petitie

Het is al geruime tijd een bekend gezicht bij het darten: enorm opgemaakte dames, doorgaans met een stel borsten dat enige naam mag hebben, die met de darters richting het podium lopen tijdens de opkomst. Daar komt echter per direct een einde aan, zo blijkt nu.

De baas van dartbond PDC, Barry Hearn, liet eerder nog weten dat de walk-on girls absoluut niet zouden verdwijnen zo lang hij nog de baas was. Helemaal verdwijnen doen ze niet, maar op TV zijn de dames niet meer te zien: in het nieuwe contract met Sky Sports, dat vrijwel alles uitzendt, staat dat de dames verleden tijd zijn. Ook de toernooien die bij ITV te zien zijn moeten het zonder walk-on girls doen. Deze zijn alleen nog te zien op de Euro Tour-toernooien, die online via streams uitgezonden worden.

Raymond van Barneveld is er in elk geval niet blij mee. De vijfvoudig wereldkampioen heeft een petitie verspreid, hier te vinden, om ervoor te zorgen dat hij en zijn collega's niet zonder vrouwelijk schoon naar het podium hoeven lopen.