Tete uit de basis: "Ik snap de keuzes"

Kenny Tete begon goed bij Olympique Lyon, maar moest het de laatste weken doen met een plek op de bank. De rechtsback begrijpt zijn trainer.

De Nederlander maakte afgelopen zomer de overstap van Ajax naar Olympique Lyon en kende een goede start bij de ploeg. Tete kreeg een basisplaats en kwam tot nu toe vijftien wedstrijden in actie in de Ligue 1. Maar de afgelopen wedstrijden moest hij Rafael voor zich laten gaan.

Tete kreeg de afgelopen weken in de Franse competitie geen basisplaats, maar tegen AS Monaco mocht Tete in de Franse beker vanaf de eerste minuut starten. "Dat had ik echt even nodig", vertelt Tete op de clubsite van Lyon. "Ik was bovendien blij dat ik een assist gaf bij het doelpunt van Bertrand Traoré, met wie ik ook bij Ajax al speelde. Dat geeft me vertrouwen voor de toekomst. De trainer was ook tevreden over mijn spel."

Tegen Paris Saint-Germain kreeg Tete vorig weekend geen minuten. Daar baalde hij flink van. "Aan de ene kant was ik blij voor het team, maar aan de andere kant was het frustrerend voor mij dat ik niet speelde. Ik blijf hard werken op de training om mijn plek in het team te heroveren. Ik snap de keuzes die de trainer maakt."