Wielrenners Quick-Step aangereden op trainingsstage door vrachtwagen

De wielrenners Petr Vakoc en Laurens de Plus zijn bij een trainingsstage in Zuid-Afrika aangereden door een vrachtwagen. Ze waren samen met Bob Jungels bezig aan een trainingsritje, toen een vrachtwagen het tweetal vanachter aanreed. Dat laat Quick-Step Floors weten op hun website.

Het tweetal werd afgevoerd naar het ziekenhuis van Nelspruit. Daar werden bij De Plus, naast veel schaafwonden, ook kneuzingen aan zijn nieren en zijn longen vastgesteld. De Belg moet nog wel enkele dagen in het ziekenhuis blijven voor observatie. De Plus was net hersteld van zijn valpartij in de Ronde van Lombardije. Toen miste hij in een afdaling een bocht, waarna hij het ravijn in dook.

Vakoc is er nog erger aan toe. De Tsjech van Quick-Step Floors brak verschillende wervels en wordt later geopereerd.

"We waren met zijn drieën aan het trainen'', vertelt ooggetuige Bob Jungels. "Ik hoorde ineens een harde klap en zag de volgende seconde De Plus en Vakoc op de grond liggen. Ik heb de truck niet van achteren zien komen, maar hij moet ze hebben geraakt met de linker voorspiegel of de linker voorkant. Ik rende naar ze toe en zag dat ze gewond waren. Ik durfde ze daarom niet te verplaatsen.''