Progressieve rockband Rush stopt na 41 jaar

Treurig nieuws voor de fans van de legendarische Canadese band Rush. In een interview met de Canadese krant The Globe And Mail heeft gitarist Alex Lifeson laten weten dat er na dik 41 jaar een einde is gekomen aan het bestaan van het progressieve rock trio. Lifeson: "Het is nu al meer dan twee jaar geleden dat Rush voor het laatst tourde. We hebben geen plannen meer om ooit nog eens op te treden of om opnames te maken in een studio. We zijn er klaar mee. Na 41 jaar is het wel een keer mooi geweest."

Ondanks het einde van Rush heeft de gitarist weinig tijd om stil te zitten. Lifeson: "Ik ben druk bezig met het schrijven van nieuw werk. Ik schrijf momenteel voor een vijftal kleinere projecten. Ik krijg verzoekjes om gitaarwerk te doen met andere muzikanten. Dat is erg leuk om te doen. Er zit weinig druk op; ik kan me zo creatief uitleven als dat ik dat maar wil en mag daarbij buiten de vaste kaders denken en dat maakt het extra aantrekkelijk voor mij."

Tussen 1974 en 2012 bracht de band Rush zo'n 20 studioalbums en 11 livealbums uit. Hiervan bereikten 11 de top 10 in de Amerikaanse albumcharts en stond een drietal albums van Rush in de Canadese albumcharts op de allerhoogste plaats, waaronder hun zwanezang Clockwork Angels uit 2012.


Nog één keertje dan!