Halep na slopende partij naar finale Australian Open

Tennisser Simona Halep mag zich voor de derde keer in haar loopbaan opmaken voor een Grand Slam-finale. Dat deed ze in 2014 en 2017 al op Roland Garros, dit keer sloeg de Roemeense nummer één van de wereld zich naar de eindstrijd van de Australian Open.

Halep nam het op tegen de als 21e geplaatste Duitse Angelique Kerber, de kampioene van 2016. Die wist aanvankelijk totaal geen partij te bieden en verloor de eerste vijf games tegen Halep, waarna een kleine opleving niet genoeg was om de set nog om te draaien.

In set twee plaatste Halep weer een vroege break, maar dit keer herstelde Kerber zich en wist ze de boel wél om te draaien, met setwinst als gevolg. In de derde set ging het in de beslissende fase over en weer, waarbij Halep op 5-4 twee matchpoints kreeg, die door Kerber weggeserveerd werden.

De Duitse brak haar opponente vervolgens gelijk en kreeg zelf twee matchpoints, maar dit keer kon zij de druk niet aan. Op 8-7 werkte Kerber nog eens een matchpoint weg, maar bij de vierde poging van Halep - weer op Kerber's service - was het dan toch raak: 6-3, 4-6, 9-7.

Halep speelt in de finale tegen de Deense Caroline Wozniacki, die de Belgische Elise Mertens uit de finale hield.