Arsenal schakelt Chelsea uit in de League Cup

Arsenal heeft de finale van de League Cup bereikt. De ploeg schakelde Chelsea uit met een 2-1 overwinning. Het eerste duel tussen Arsenal en Chelsea eindigde in een 0-0 gelijkspel, waardoor er nog van alles kon gebeuren tijdens de return van woensdagavond. In het Emirates Stadium maakten beide ploegen er opnieuw een spannend duel van.

Terwijl Arsenal en Chelsea er tijdens het eerste duel niet in slaagden om het net te vinden, duurde het nu slechts zeven minuten voordat de score geopend werd. Na een passje van Pedro was het Eden Hazard die David Ospina wist te verschalken.

Een paar minuten later werd de stand alweer gelijk getrokken. Er kwam veel geluk bij kijken bij de treffer van Arsenal. Nacho Monreal kopte de bal een uit hoekschop richting het doel van Chelsea, maar zag zijn inzet twee keer van richting worden veranderd. Via Marcos Alonso kwam de bal tegen het hoofd van Antonio Rüdiger, waarna de bal in het doel verdween.

Daarmee kwam Arsenal met flink wat geluk op gelijke hoogte en tijdens de tweede helft wist Arsenal opnieuw met enig fortuin het net te vinden. De lage voorzet van Alexandre Lacazette werd aangeraakt door Rüdiger, waarna Granit Xhaka op de juiste plek stond om succesvol zijn voet tegen de bal te zetten.

Met zijn treffer zorgde Xhaka een halfuur voor tijd voor het winnende doelpunt. Chelsea probeerde het nog wel, maar kon geen uitgespeelde mogelijkheden creëren. Verder dan een afstandsschot van Alonso kwam de ploeg niet, waardoor het bij 2-1 bleef en Arsenal zeker is van een finaleplaats. In de finale nemen The Gunners het op tegen Manchester City.