PVV-er wil Rutte opknopen en wordt van lijst gehaald

De PVV in Noord-Brabant heeft kandidaat-raadslid Marie-Louise Kelderman van de lijst in Rucphen gehaald. Omroep Brabant kwam naar buiten met het nieuws dat Kelderman een ietwat apart bericht op Facebook had gezet en dat tolereerde men bij nader inzien toch maar liever niet.

Kelderman is weinig verrassend geen fan van minister-president Mark Rutte, maar dat liet ze op niet zo handige wijze blijken. Ze noemde hem 'een vuile viezerik, een rotte leugenaar, een hufter en een gek'. Allemaal niet zo'n probleem natuurlijk, tot ze er bij schreef dat ze Rutte ook nog graag op zou knopen, iets wat de lokale PVV-afdeling even had gemist.

"We hebben iedereen gegoogeld, maar dit hebben we over het hoofd gezien", aldus Patricia van der Kammen, Statenlid van de PVV, tegenover Omroep Brabant., waarbij ze zegt dat de PVV afstand neemt van elke vorm van bedreiging of geweld. Volgens de lokale PVV-lijsttrrekker, Ad Vissenberg, is het wegsturen van Kelderman volledig veroorzaakt door haar bericht op Facebook, wat daar gewoon openbaar stond. "Dit tolereren we niet, dat mag duidelijk zijn."

Bij haar uitspraken zette Kelderman ook nog een 'foto' online: daarop was te zien dat de Engelse koningin Rutte wil beschieten, waarbij Kelderman schreef 'Ik rij wel, kijk jij maar rond!'