'Ook Ferrari doorbreekt grens 1000pk'

Het lijkt erop dat Ferrari na Mercedes de tweede fabrikant is geworden die in het huidige Formule 1-tijdperk met de aandrijflijn de 1000pk weet te doorbreken. De Italianen hebben dit met de 2018-motor bereikt op de testbank, zo meldt journalist Leo Turrini van Quotidiano. Hij heeft nauwe banden met het bedrijf uit Maranello.

Turrini: "Er is veel werk gestoken om de aandrijflijn lichter te maken. Een van de voordelen van Mercedes was het lagere gewicht van het geheel, maar Ferrari heeft met succes ook die richting in kunnen zetten. Op de testbank is het maximale piekvermogen van 1000pk al bereikt. Mercedes zal dat ongetwijfeld ook al bereikt hebben."

De Mercedes-motor zat vorig jaar op 950pk, met Ferrari er ongeveer vijftien pk achter. Aan het eind van het jaar ging het fabrieksteam van Mercedes er met de prijzen vandoor, de Italianen met lege handen achterlatend. Daarom pakt Ferrari ook de bolide zelf aan. "Op het gebied van aerodynamica laten de data uit de windtunnel een belangrijke stap voorwaarts zien, maar de test in Barcelona zal laten zien hoe groot die is."

De vraag is ook hoeveel de motor daadwerkelijk verbeterd is. De krachtbron moet namelijk zeven raceweekenden meegaan, waardoor betrouwbaarheid een nog belangrijker factor zal zijn.