'Lottoballentrekking SBS in scène gezet'

De wekelijkse lottotrekking waarbij er een aantal gele balletjes uit een draaiend apparaat in een bakje vallen is niet wat het lijkt. De lotto-uitslag blijkt heel anders tot stand te komen dan het korte tv-programma op SBS6 suggereert. Na fake news hebben we nu ook fake trekkingen.

Het viel een trouwe gokker/kijker op dat in filmpjes van twee verschillende trekkingen de bal met het nummer 8 op precies dezelfde manier in het potje stuiterde. En wat blijkt: dat is ook zo, want de 'live' trekking bestaat uit gemonteerde beelden van individueel vallende ballen.

Volgens een woordvoerder van de Lotto betekent dat trouwens niet dat er iets met de uitslag aan de hand zou zijn: die wordt eerder op de dag netjes door een notaris getrokken en die trekking is ook toegankelijk. De ontdekker van deze tv-scam is dan ook door de organisator uitgenodigd om een 'echte' trekking bij te wonen.

Hieronder een filmpje van een trekking. Wekt het de suggestie dat dit een live trekking is en heeft de klager dus een punt? Oordeel zelf, en laat je mening achter in de reacties!