Parcours Scheldeprijs gepresenteerd; Kans op waaiers in Zeeland

Het organiserende Flanders Classics heeft woensdag het parcours van de Scheldeprijs gepresenteerd. Het nieuwe parcours van de semi-klassieker gaat ruim 100 kilometer door de provincie Zeeland.

De nieuwe startplaats van de wielerwedstrijd is Terneuzen, vervolgens maken de renners via Middelburg, Veere, Goes en Yerseke een lus door Zeeland. De organisatie hoopt dat de wind op de Zeelandse wegen voor spektakel zorgt. Het peloton steekt dan de provinciegrens met Noord-Brabant over. Tot slot rijden de renners naar de traditionele finish in Schoten bij Antwerpen.

Wouter Vandenhaute, Flanders Classics: "Door de verhuis naar Terneuzen is de Scheldeprijs nu echt een Scheldeprijs. Nog nooit heb ik tijdens een persvoorstelling zo veel over de Schelde horen praten. Die wind kan voor een boeiend geheel zorgen vanaf de eerste kilometers. Door mogelijke waaiervorming bestaat de kans dat een beperkt groepje een grote voorsprong neemt en zo naar Schoten afstevent. Een wedstrijdscenario kan je nu eenmaal niet voorspellen. Ik geloof alvast in dit nieuwe concept.”

De 106e editie van de Scheldeprijs vindt plaats op woensdag 4 april.