Gamer Willem II kan er geen reet van

Daniël Kuipers, die voor Willem II in de eDivisie voor gamers speelt, heeft opnieuw een opvallende nederlaag geleden. Hij ging met maar liefst 9-3 onderuit tegen AZ. Tijdens de wedstrijd kreeg hij twee rode kaarten. Bij een penalty leek Kuipers willekeurig op wat knoppen te drukken, zonder naar de bal te gaan.

Eind december had Kuipers al een wedstrijd met 10-1 verloren. Een van die goals was een bewust eigen doelpunt van de keeper. Bovendien kreeg Willem II in die wedstrijd maar liefst vijf rode kaarten, waardoor de wedstrijd werd gestaakt. Op de beelden was te zien dat Kuipers meer aandacht had voor zijn telefoon dan voor zijn controller. Hij moest bij Willem II op het matje komen, maar bleef in dienst van de club.

De eDivisie is een initiatief van de achttien Eredivisieclubs. Die willen jongeren zo interesseren voor voetbal. Ze hebben allemaal een eigen gamer onder contract. Die spelen de game FIFA 18 Ultimate Team op PlayStation 4 en Xbox One. PSV won de eerste seizoenshelft, op de PlayStation. In de tweede seizoenshelft wordt gespeeld op de Xbox One. De winnaar van die terugronde speelt in mei tegen PSV om de landstitel.

Willem II staat in de tweede seizoenshelft stijf onderaan. Kuipers verloor al met 5-0 van FC Groningen en met 3-1 van Ajax.

Gamer Willem II weer in opspraak
Gamer Willem II weer in opspraak (Foto: BuzzT)