KNVB wil volgende maand bondscoach presenteren

De KNVB zegt in februari bekend te willen maken wie de nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal wordt.

Dat zei directeur Eric Gudde woensdag in Lausanne, nadat de loting voor de eerste editie van de Nations League werd verricht. "In de derde week van februari is er meer duidelijkheid", sprak Gudde volgens het Algemeen Dagblad. De KNVB zoekt nog steeds een opvolger voor Dick Advocaat.

Gudde weet niet of de bond eerst een technisch directeur zal aantrekken, wat aanvankelijk wel de bedoeling was. "Idealiter loopt het gelijk op. Ik kan dat nu niet inschatten. De eerstkomende interland is 23 maart tegen Engeland. Een maand voor dat duel moeten we een bondscoach hebben. Ik heb aan het begin gezegd dat ik er honderd dagen voor uittrek. Dat is nog steeds zo."

Oranje is in groep A1 van de Nations League gekoppeld aan Duitsland en Frankrijk. Een loodzware poule, maar Gudde is wel tevreden. "Als je bij de beste twaalf landen van Europa zit, weet je dat het sowieso zwaar wordt. Je had ook iets mindere landen kunnen treffen. Maar dit zijn buitengewoon interessante wedstrijden. Voor zowel spelers, staf als supporters."

Eerder vandaag meldde De Telegraaf overigens dat Ronald Koeman de voornaamste kandidaat is om bondscoach te worden. Frank de Boer en Peter Bosz staan echter ook op het lijstje. De drie trainers zijn momenteel allemaal clubloos.