Van de Looi kondigt vertrek bij Willem II aan

Erwin van de Looi neemt na dit seizoen afscheid als coach van Willem II. De 45-jarige trainer gaat zijn aflopende contract niet verlengen.

"Persoonlijke beslissingen zoals deze, neem ik ook vaak op gevoel. Nadat ik mijn besluit over mijn toekomst had genomen, heb ik de club hiervan op de hoogte gesteld. Dit geeft duidelijkheid voor iedereen", vertelt de 45-jarige trainer op de officiële website van Willem II. Van de Looi is in Tilburg aan zijn tweede seizoen bezig.

De clubleiding kreeg het besluit van de coach vorige week te horen. "Wij hadden dit niet verwacht, maar respecteren zijn keuze en hebben nu ruim de tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe hoofdtrainer", reageert technisch directeur Joris Mathijsen. "De komende maanden gaan we samen met Erwin, de overige stafleden en spelers er alles aan doen om in de competitie zo snel mogelijk de weg naar boven in te zetten en de KNVB Beker te winnen."

Willem II staat in de Eredivisie momenteel op de veertiende plaats. In de KNVB Beker zijn de Tricolores inmiddels doorgedrongen tot de kwartfinales, waarin Roda JC volgende week donderdag de tegenstander is. Het duel wordt gespeeld in Tilburg.