FC Groningen en Faber na het seizoen uit elkaar

FC Groningen gaat op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. De club meldt dat Ernest Faber na dit seizoen vertrekt.

"Beide partijen geven er de voorkeur aan na dit seizoen een andere weg te willen inslaan", schrijft Groningen op de officiële website. Faber heeft dan twee seizoenen het eerste elftal gecoacht. "Die beslissing had ik voor mezelf al genomen. We gaan met elkaar op professionele wijze verder en richten al onze aandacht op een goede tweede seizoenshelft", aldus de 46-jarige coach.

Volgens manager technische zaken Ron Jans is het besluit 'in een prima verstandhouding' tot stand gekomen. "Het is goed dat er nu duidelijkheid is, daar kunnen beide partijen verder mee. We hebben er alle vertrouwen in dat we de stijgende lijn van de laatste weken – waarin diverse talenten uit de eigen opleiding de kans krijgen zich te profileren – kunnen doortrekken en zijn ervan overtuigd dat we dit seizoen op een goede manier met elkaar kunnen afsluiten."

FC Groningen eindigde vorig seizoen onder leiding van Faber op de achtste plaats in de Eredivisie. Momenteel staat de Trots van het Noorden teleurstellend dertiende. Behalve Faber vertrekt ook zijn assistent Marcel Groninger na dit seizoen. Wie de nieuwe hoofdtrainer wordt, is nog niet bekend.