Crashed Ice-seizoen begint met spectaculaire finale

In het Amerikaanse St Paul is in het weekeinde het Red Bull Crashed Ice-seizoen van start gegaan. Voor wie er niet bekend mee is, het format is simpel: in heats van vier gaat men op schaatsen naar beneden over een parcours vol bochten en obstakels, wie als eerste beneden is wint.

De finale bij de mannen werd een bijzonder spectaculaire. Regerend tweevoudig wereldkampioen Cameron Naasz uit de VS was aanwezig, net als zijn rivaal en goede vriend Scott Croxall uit Canada - wiens broer Kyle verrassend vroeg uitgeschakeld werd. Michael Iulianello uit de VS was eveneens wat verrassend aanwezig en ook de Oostenrijkse oud-wereldkampioen Marco Dallago meldde zich in de finale.

Naasz kende de beste start en achter hem ging het fout in de eerste bocht, waar alleen Iulianello hem kon volgen. Croxall kwam op het voorlaatste rechte stuk echter op enorme snelheid voorbij Iulianello, waarna Naasz na de double kicker onderuit ging. Croxall leek de winst zo te pakken, maar in de laatste, zeer verraderlijke bocht verkeek hij zich op de sprong en ging hij tegen het ijs, net als Iulianello. Dallago opende het seizoen zo plotseling met de winst, voor Iulianello, Naasz en Croxall.

De vrouwenfinale ging tussen regerend wereldkampioene Jacqueline Legere uit Canada en haar landgenote Myriam Trepanier, de Amerikaanse Amanda Trunzo en de Oostenrijkse oud-shorttracktopper Veronika Windisch. Al snel was duidelijk dat het tussen Legere en Trunzo ging en het was de Amerikaanse die de sterkste bleek, terwijl Windisch de strijd om plek drie won van Trepanier.

Op zaterdag 3 februari gaat Crashed Ice verder in het Finse Jyväskylä, wat net als St Paul als het goed is live te zien zal zijn bij Ziggo Sport.

De mannenfinale (Bron: YouTube)

De vrouwenfinale (Bron: YouTube)